Neem geen kritiek en feedback aan van mensen die niet dapper leven

Bijgewerkt op: 28 dec. 2021
Hoe ga jij om met de Statlers en Waldorfs in jouw omgeving? Draag je een teflon jas en glijdt de kritiek gewoon van jou af? Of verstop je jezelf liever dagenlang in je bed met je hoofd onder je kussen?


Ik hou van de volgende uitspraak van Brené Brown (The call of courage op Netflix):


'Als je niet in de arena (of op het podium) staat... Niet af en toe 'n pak slaag krijgt, omdat je dapper bent, dan ben ik niet geïnteresseerd in je feedback over mijn werk. Punt uit. Er zijn miljoenen goedkope stoelen in de wereld, gevuld met mensen die nooit een voet in die arena zetten. Ze stellen zichzelf nooit kwetsbaar op maar ze maken er een fulltime baan van om kritiek te uiten, te oordelen en hatelijke dingen te zeggen. En we moeten ons losmaken uit de gewoonte om dat op te pakken en het te ontleden en in ons hart te dragen. We moeten ze laten vallen. Pak die pijnlijke dingen van die goedkope stoelen niet en houd ze ver weg van je hart. Laat het gewoon vallen. Je hoeft er niet op te trappen, stap er gewoon over heen en blijf doorgaan. Je kunt geen kritiek en feedback aannemen van mensen die niet dapper leven. Dat vernietigt je alleen maar.'

Plak hem boven je bed, bureau of spiegel als je net als ik geen teflon jas hebt... Deze gedachte maakt het leven gemakkelijker!
16 weergaven0 opmerkingen