Hulp bij het schrijven van een sollicitatiebriefJe hebt een leuke vacature gezien en je ziet jezelf al helemaal bij dat bedrijf werken. Als je jouw ogen dichtdoet, dan zie jezelf al achter dat bureau zitten, in de winkel staan of die machine bedienen. Je bent de juiste man of vrouw voor die baan. Er is alleen één maar: je moet het bedrijf nog even laten weten dat ze niet verder hoeven te zoeken. Het bedrijf verwacht een sollicitatiebrief! Laat dat nou niet jouw sterkste kant zijn...

Jaarlijks zie ik honderden sollicitatiebrieven langskomen. De meeste zijn geschreven door mijn studenten in een lessituatie. Enkele zie ik, omdat ik soms in een sollicitatiecommissie zit. Vele komen langs, omdat mensen mij vragen of ik hun sollicitatiebrief wil controleren. Op basis van die kennis en ervaring heb ik een e-learning geschreven: schrijf een overtuigende sollicitatiebrief.


Wat is een e-learning?

Een e-learning is een online les waarbij jij dus via jouw laptop, tablet, computer of telefoon (met de telefoon is iets minder handig, maar het kan wel) een les volgt. Het resultaat van die les is een overtuigende sollicitatiebrief. Ik heb het maken van een sollicitatiebrief voor jou in handige blokken opgedeeld. Daarbij moet je denken aan de afzender, de geadresseerde, plaats en datum, betreftregel, aanhef, inleiding, geschiktheid voor de baan, kwaliteiten, motivatie, slot en afsluiting. Hieronder laat ik je zien hoe het blok van de afzender eruitziet. Dat is dus jouw eigen adres. Ik vertel er iets over en ik geef een duidelijk voorbeeld. Ook krijg je de instructie het voorbeeld heel precies over te nemen. Daarbij vul je dan jouw eigen gegevens in.


Bijvoorbeeld:


De afzender Je start met je eigen adres. Hieronder vind je een voorbeeld en het is de bedoeling dat je jouw gegevens daarin kopieert. Janneke Jansen Stationsweg 1 1234 AB ZWOLLE Dan vraag ik je jouw eigen adres op dezelfde manier te typen als het voorbeeldadres hierboven. Als je daarmee klaar bent, dan krijg je nog de tip: je plaatst geen komma’s of punten achter je naam, huisnummer of woonplaats. Check ook even of je de hoofdletters goed hebt geplaatst en of de spaties op de juiste plaats staan.

Als je klaar bent met alle blokken, dan plak je jouw antwoorden onder elkaar. Uiteraard zet je een witregel tussen de verschillende blokken. Als je dat hebt gedaan, dan heb je jouw sollicitatiebrief af. Natuurlijk krijg je dan nog tips voor een laatste check en voor het verzenden van de brief. Twijfel je desondanks nog of je brief helemaal foutloos is? Je kunt je brief naar mij toesturen. Tegen een kleine vergoeding kijk ik hem voor je na.


Wil je ook een sollicitatiebrief opsturen waarmee je écht een kans maakt op die leuke baan? Volg dan deze link naar de webshop.
46 weergaven0 opmerkingen