Drie heel erg goede redenen om in 2022 in Acceptance & Commitment Therapie (ACT) te gaan!

Bijgewerkt op: 30 dec. 2021


Marielle van Sleen Coaching & Therapie

Leuk zo'n 'pakkende titel', maar waarom zou je met jezelf aan de slag gaan? Nou, omdat je last hebt van ideeën of overtuigingen waarvan je niet erg blij wordt. Gedachten waarmee je jezelf steeds weer naar beneden haalt. Zulke gedachten zijn bijvoorbeeld:

 • ik doe er niet toe

 • ik ben dik

 • ik ben dom

 • ik ben onbelangrijk

 • ik ben oninteressant

 • ik ben lelijk

 • ik ben het niet waard om van te houden

 • ik doe maar alsof ik mijn vak versta

 • ik ben... (vul zelf maar in)

Ben je het zat om in die negatieve gedachtenloop te zitten? Steeds maar weer jezelf onderuit te halen? Telkens maar weer van het negatieve uit te gaan? Gedachten te hebben die het leven niet gemakkelijker maken. Dan is het slim om hiermee aan de slag te gaan via Acceptance & Commitment Therapie (ACT).


3 voordelen om nu in therapie te gaan

 1. De allerbelangrijkste reden is natuurlijk dat je leven gemakkelijker wordt als je beter met jezelf door één deur kunt gaan, als je hebt leren leven met jouw vervelende gedachten en gevoelens. Dat is het eerste doel van het traject. Maar het is niet het enige doel, want we gaan ook kijken hoe je jouw leven waardevoller kunt maken. Waardevoller, door meer vanuit jouw eigen persoonlijke waarden te leven. Het resultaat is dan dat je een leven gaat leiden dat bij jou past.

 2. De tweede reden is dat je het boek Uit liefde voor jezelf van Gijs Jansen gratis ontvangt als we samen een traject aangaan. Je ontvangt dat boek als je klaar bent met het traject, zodat je na die tijd zelf verder met ACT aan de slag kunt gaan. Het stopt natuurlijk niet na ons laatste gesprek. Als je zelf verder met ACT werkt, dan verhoog je de kans dat het traject leidt tot psychische veerkracht, oftewel dat je het leven met zijn ups en downs beter aankunt.

 3. De derde reden is dat je van mij een reductie krijgt op mijn uurloon. Via je aanvullende verzekering heb je bij de meeste zorgverzekeraars recht op een teruggave en dat is gemiddeld zo'n 30 tot 50 euro per gesprek. Ik ben bezig met het vergoedbaar maken van mijn therapeutische trajecten via de zorgverzekeraar, maar dat is een langdurig proces. Tot ik het heb geregeld, bied ik je de reductie aan die je anders via je zorgverzekeraar zou krijgen. Check bij jouw verzekeraar hoe hoog jouw reductie is.

Reviews of aanbevelingen

Op mijn site kun je lezen dat ik al heel veel trajecten heb afgerond waarover de cliënten tevreden zijn. Dat zijn de cliënten die ik vanuit mijn praktijk heb begeleid. Namens school werk ik al jarenlang met vele studenten en collega's. Met name de studenten hebben vaak forse problematiek, omdat ik vooral de studenten begeleid die in aanmerking komen voor passend onderwijs (de voormalige rugzakjes). Wil je net als die mensen (die jouw voorgingen in mijn praktijk) jouw leven een positieve wending geven en ontdekken hoe je 'waardevoller' kunt leven? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek bespreken we jouw hulpvraag, we checken of we een klik hebben (dat is heel erg belangrijk voor een goed resultaat) en we bespreken hoe we samen aan de slag kunnen gaan. Stuur me een mail om een afspraak in te plannen.


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven