Coaching in corona-tijden: e-coaching

Bijgewerkt op: 28 mrt. 2020Update: op dit moment heb ik voldoende proefkonijnen om mijzelf e-coaching eigen te maken. Heb je belangstelling voor een e-coachingstraject? Of heb je gewoon zorgen en wil je daarover met iemand sparren? Stuur me dan een e-mail.


Ja, daar zit ik dan met mijn nieuwe coach-diploma. Ik borrel van de energie om mijn eigen praktijk op te zetten en mensen te helpen hun doelen te realiseren. Dan pakt het corona-virus het toneel en staat het hele leven stil... Tot zover het deprimerende nieuws! Beren op de weg dien je vakkundig af te schieten, ook als je al jaren vegetariër bent. Dus hoe zit dat eigenlijk met e-coaching en blended learning? Dat wil ik de komende tijd uitzoeken en ik heb het vermoeden dat ik dankzij dat virus daarvoor wel even de tijd krijg. Ik zoek iemand die dat met mij wil uitproberen. Dus heb je een coachvraag en wil je die graag online via e-coaching met mij onderzoeken? Dan krijg je van mij de titel proefkonijn. Ik vind dat in de wereld waarin we nu leven wel een mooie titel, want dankzij het virus zijn we allemaal proefkonijnen geworden. En omdat je aan een experiment meedoet, betaal je er geen cent voor.


E-coaching

E-coaching is digitaal coachen. Daarvoor wordt dus e-mail, sms, app, videobellen of gewoon bellen ingezet. Volg je e-coaching, dan heb je veel meer contact met je coach dan tijdens een gewoon coachtraject, omdat de contactmomenten anders en soms ook korter zijn. Er is al heel wat wetenschappelijk onderzoek gedaan naar e-coaching en ook de beroepsvereniging voor coaches NOBCO ondersteunt het en op dit moment adviseren ze om e-coaching in te zetten. Als je er meer over wil lezen, dan is dit een heel toegankelijk artikel.


Blended coaching

Nu ben ik geen coachopleiding gaan volgen om de hele dag achter mijn laptop te zitten. Ik vind het echte contact met mensen geweldig en ik denk ook dat er niets boven echt contact gaat. Ik stel me zo voor dat ik altijd een live kennismakingsgesprek zou willen, zodat je een basis hebt voor een goed contact. Daarnaast zou ik ook vervolggesprekken het liefst live willen doen. Maar tussen de live-gesprekken door (die misschien iets minder frequent zijn?) zie ik mogelijkheden voor direct contact via online tools. Stel je voor dat jij met een gedragsverandering oefent en het zit je even tegen? Dan kun je mij een e-mail of een sms/app sturen en dan kunnen we het er meteen over hebben. Of we vieren samen jouw succesmoment, dat kan natuurlijk ook! Dat is blended coaching en dat lijkt me in een corona-vrije wereld een effectieve manier van coaching.


Dus, mijn vraag is of je samen met mij wil uitzoeken hoe e-coaching precies werkt. Dus of je mijn proefkonijn wil zijn :-)59 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven