Boekenblog januari

Bijgewerkt op: 16 jan.

Graag geef ik je elke week een mooie leestip, zodat je je tijdens deze koude en donkere maand niet hoeft te vervelen. Ik lees zelf nauwelijks fictie, dus romans vind je niet snel tussen mijn leestips. Maar wel veel boeken over psychologie, persoonlijke ontwikkeling, coaching en ACT.


Week 1

Dit is de week waarin we starten met onze goede voornemens voor 2022 en daarom zet ik het boek Lichter leven, hoe zwaar weegt je geluk? van Liselotte Delwel in de spotlights. Liselotte Delwel is een ACT-therapeut en ze helpt je via de Acceptance & Commitment methodiek een andere relatie met je lijf en eten te krijgen. De flaptekst van het boek zet ik hieronder, zodat je alvast een idee krijgt.

Iedere dag zien we in alles om ons heen de weergave van ‘perfectie’, het zogenaamde schoonheidsideaal. Het geeft het beeld dat slank goed is en putjes of vetrollen slecht zijn. We krijgen dagelijks nieuwe rages voorgeschoteld die ervoor kunnen zorgen dat we het perfecte plaatje wél bereiken. Al die prikkels van buitenaf kunnen ertoe bijdragen dat we onszelf compleet verliezen. Iedereen die ooit (langdurig) heeft geworsteld met zijn gewicht weet hoe ingewikkeld dit onderwerp is. Met roken of alcohol kun je helemaal stoppen, maar eten moet je iedere dag blijven doen. De relatie met eten is voor veel mensen een levenslange haat-liefdeverhouding. Een dagelijkse strijd die van invloed is op het plezier in je leven. Hoogste tijd dus om die strijdbijl te begraven en te gaan voor een andere strategie. Eentje die duurzaam is en waarvan je naar alle waarschijnlijkheid ook nog een stuk gelukkiger wordt. Het alternatief voor strijden, vluchten en vermijden is acceptatie, zelfcompassie, en het maken van bewuste, waardengerichte keuzes. Vaardigheden die iedereen kan leren. Lichter leven: kijk anders naar je gewicht en je relatie met eten. Dit boek is dan ook geen handleiding om af te vallen. Het is wél een gids met handige tips en trucs om het leven te leiden dat je diep van binnen het liefste zou willen. Ongeacht welk gewicht of welk (eet)gedrag daar dan ook bij hoort. Dit boek gaat over het omhelzen van wie je werkelijk bent, terwijl je onderweg bent naar wie je zou willen zijn.

Uiteraard ben ik, en alle andere lezers, erg benieuwd naar jouw ervaringen met dit boek. Laat je het me weten?


De linkjes van de boeken naar BOL.com zijn affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een percentage ontvang als jij via mijn site naar BOL.com gaat en daar een boek of een ander product koopt. Zo kan ik mijn eigen leeshonger financieren. Dus alvast bedankt!


15 weergaven0 opmerkingen