Marielle van Sleen.jpg

Ik help je graag jouw doelen te verwezenlijken

Mag ik me even aan je voorstellen? Marielle van Sleen (1968) moeder van Iris (1995) en Tycho (1997). In 1994 kwam ik van de lerarenopleiding Nederlands en sindsdien ben ik werkzaam in het onderwijs. Daar draag ik tegenwoordig diverse petten: die van teamdeskundige passend onderwijs, werkplekopleider, coach van startende docenten, intervisiebegeleider en trainer werkplekbegeleiders.

Coachen & intervisie

Ik heb de Opleiding tot coach gevolgd bij Hogeschool Windesheim en succesvol afgerond. De opleiding is een NOBCO-gecertificeerde opleiding. Dat betekent voor jou dat ik werk volgens de standaarden van deze beroepsvereniging. Daarom mag je van mij een kwalitatief traject verwachten. Bij mijn werkgever heb ik mij bekwaamd in mijn rol als intervisor. Ik kan dus intervisiegroepen begeleiden. Na het afronden van mijn opleiding heb ik mij als parttime zelfstandig coach en psychosociaal therapeut gevestigd en hieronder vind je een foto van mijn praktijk.

Psychosociale therapie

Als psychosociaal therapeut hanteer ik de ACT-methodiek. ACT staat voor Acceptance en Commitment Therapy. Kortgezegd, ik leer je te accepteren dat het leven niet altijd leuk is en dat nare ervaringen erbij horen. Als je dat kunt accepteren, dan leer ik je hoe je, met alle beperkingen die je in het leven kunt tegenkomen, een waardevol leven kunt leiden. Wil je meer lezen over ACT? Dat kan in mijn blogs en hier.

Hoe sta ik in het leven?

Mensen worden met een puur hart geboren en de meeste mensen proberen hun hele leven goede keuzes te maken. Zo denk ik over anderen en zo ben ik ook graag in contact met andere mensen. Ook streef ik ernaar te leven volgens de eeuwenoude regel: 'Wat gij niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet'.

Sociaal coaching & psychosociale therapie

Daarnaast vind ik dat iedereen gelijke kansen moet hebben. Dat betekent ook dat ik grote problemen heb met het feit dat coaching en psychosociale therapie luxe producten zijn en alleen toegankelijk zijn voor mensen met een flink salaris of met een werkgever die bereid is te betalen. Gelukkig kun je voor psychosociale therapie een deel vergoed krijgen via de aanvullende ziektekostenverzekering. Maar dan moet je wel zo'n verzekering hebben! Daarom hanteer ik een inkomensafhankelijk tarief en organiseer ik workshops en webinars, zodat iedereen bij mij een traject kan volgen. Ook bied ik in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen gratis coaching en psychosociale therapie aan.

Wat kan ik je bieden?

Uit ervaring weet ik dat het leven, ondanks je positieve intenties, soms een verrassing voor je heeft. Is die fijn? Dan klaagt uiteraard niemand. Maar is de verrassing minder aangenaam, omdat het over ziekte, dood, scheiding, werkloosheid, gedoe op het werk, onzekerheid of ruzie gaat, dan helpt positiviteit je niet altijd. Dat zijn de momenten waarop het prettig is met iemand zoals ik te praten. Ik help je om te gaan met je moeilijke gedachten en ik begeleid je naar een waardengericht leven: een waardevol leven. Ik help je graag met dat proces!

Je vindt me ook via NOBCO, Coachfinder en Coachcircle.

Ontvang gratis bij een coachtraject de Focusplanner van Psychologie Magazine of bij een ACT-traject het boek: Uit liefde voor jezelf van Gijs Jansen (zolang de voorraad strekt)