Opleiding tot coach

NOBCO-gecertificeerde opleiding

Coaches liggen onder vuur en ik begrijp dat goed: het is immers een vrij beroep. Dat betekent dat iedereen, gediplomeerd of niet, zich coach mag noemen. Hierdoor is wildgroei ontstaan, want coach is een aantrekkelijk beroep.

Ik wil absoluut niet afgeven op mijn ongediplomeerde of minder gekwalificeerde collega's, want soms is het diploma van minder belang. Mijn moeder of oma's hadden bijvoorbeeld geweldige opruimcoaches kunnen zijn. Marie Kondo had nog iets van ze kunnen leren! Ik denk dat je voor dit soort thema's geen dure NOBCO-gekwalificeerde opleiding hoeft te volgen. 

Maar, als je aan de slag wil met zwaardere thema's die jouw geestelijk of fysiek welzijn raken, dan maakt het wel uit met welke coach je in zee gaat. Zoek dan een coach die staat ingeschreven bij het NOBCO, want dat garandeert je dat hij of zij een gedegen opleiding heeft afgerond én dat deze kennis wordt onderhouden. Je laat je toch ook niet aan je hart opereren door je fietsenmaker? 

Ik heb een NOBCO-gecertificeerde opleiding gevolgd aan Hogeschool Windesheim (2019) in Zwolle. Uiteraard is de opleiding tot coach niet mijn enige diploma. Ik heb de Lerarenopleiding gevolgd aan Hogeschool Windesheim (1994) en sindsdien heb ik diverse bij- en nascholingstrajecten gevolgd in het onderwijs bij verschillende organisaties. De meeste van deze trajecten gingen over het coachen/begeleiden van studenten in hun ontwikkeling. Ik heb mij met name gespecialiseerd in het begeleiden van studenten met een beperking (Passend Onderwijs). Voor mijn werkgever coach ik sinds 2016. 

Ik ben één van de kwaliteitscoaches van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine.

0655325096

Seringenstraat 16
8012 XE  ZWOLLE
KvK: 77419960
BTW: NL001421405B79

©2020 door Marielle van Sleen Coaching. Fotografie: Titia Huisman/Marielle van Sleen/stockfoto's van Pixabay