Marielle van Sleen Coaching

Loopbaancoaching

Met plezier aan het werk

Loop je vast op je werk? Vind je de combinatie werk en privé pittig? Weet je niet of je moet gaan solliciteren of dat je wilt blijven? Heb je een nieuwe leidinggevende van wie je niet weet of je die bij de kop of de kont hebt? Vind je het lastig werk te delegeren? Vind je het moeilijk om je uit te spreken op je werk? Of hoe je moet omgaan met die ambitieuze collega of dominante collega? Komt er een reorganisatie en wil je onderzoeken wat je kansen zijn?

Pak je probleem aan voor het jou pakt
Dit zijn zomaar wat vragen die je kunt hebben over je werk. Het is ontzettend lastig als je je niet prettig voelt op je werkplek, omdat je daar gemiddeld toch zo’n zeven tot negen uur per dag doorbrengt. Doe er dus iets aan! Pak je probleem aan voordat het jou pakt, want van werkzorgen kun je serieus ziek worden. Het aantal werkgerelateerde zieken is hoog in ons land. Burn-outs, overspannenheid, hartaanvallen of maagzweren zijn maar enkele stressgerelateerde ziektes. Daarnaast kan een ongelukkig gevoel over je werk van invloed zijn op de relaties met de mensen die belangrijk voor je zijn.

Vind het antwoord op jouw vraag
Coaching kan jou helpen het antwoord te vinden op jouw vraag of probleem. Eerst onderzoeken jij en ik alle aspecten van jouw coachvraag. Als we dat in kaart hebben gebracht, dan kijken we welke strategie jou het beste past om met de situatie te leren leven of de situatie te veranderen. Dat ga je dan uitproberen en uiteraard evalueren we de uitkomst. Past de strategie jou? Dan is het coachtraject geslaagd. Past het jou niet helemaal? Dan zoeken we door naar een betere oplossing. Onderdeel van de coaching kan ook een 360 graden feedback zijn. Op die manier check je of jouw collega's een zelfde beeld hebben van jou en van hoe jij jouw werkzaamheden uitvoert. Dit kan erg verhelderend zijn. Deze tool bied ik je gratis aan.

Coaching op jouw initiatief of van je werkgever?
Natuurlijk kun je zelfstandig een coach zoeken om je coachvraag aan te pakken, maar je kunt je werkgever ook vragen of je een coach mag gaan zoeken. Wellicht kwam jouw werkgever zelf met het initiatief voor coaching? Als het coachtraject via jouw werkgever loopt, dan kan het gefinancierd worden vanuit een budget voor bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling of scholing.

Kennismakingsgesprek
Het is belangrijk dat je een klik hebt met jouw coach, vandaar dat het kennismakingsgesprek een heel erg belangrijk gesprek is in jouw coachtraject. Tijdens dat gesprek staat de vraag centraal of jij en ik goed zouden kunnen samenwerken. Als wij beiden deze vraag instemmend beantwoorden, dan stellen we een coachcontract op. Dit contract voldoet aan de richtlijnen van het NOBCO.
Uiteraard is het kennismakingsgesprek vrijblijvend. Wil je graag een afspraak maken? Mail me dan en ik reageer zo snel mogelijk met een voorstel voor een afspraak.