Financiën

Wat kost een coachtraject en moet je dat zelf betalen?

Mijn uurloon is voor particulieren 90 euro per uur inclusief b.t.w. Voor zzp'ers is dat exclusief b.t.w. Dit uurloon vormt de basis voor onderstaande pakketten. Voor het bedrijfsleven maak ik graag een concurrerende offerte. Ik factureer per veertien dagen, per maand of per traject. Er zijn diverse manieren om een coachtraject te financieren. Onderaan deze pagina vind je diverse opties.

Wat kost live coaching?

Een live coachgesprek duurt ongeveer anderhalf uur en het thema kan loopbaancoaching of een privé gerelateerd onderwerp zijn. Doorgaans hebben we eens per drie weken een gesprek. Voor particulieren kost een live coachgesprek 135 euro per keer inclusief b.t.w. Voor zzp'ers geldt hetzelde tarief, alleen dan is het exclusief b.t.w. Ik breng particulieren en zzp'ers geen voorbereidingstijd in rekening. Voor het bedrijfsleven maak ik graag een cuncurrerende offerte.

Wat kost e-coaching?

E-coaching kent in principe verschillende tarieven, omdat het afhankelijk is van onze contactfrequentie. E-coaching is opgedeeld in eenheden van veertien dagen. Standaard is dat we per veertien dagen twee keer e-mailcontact hebben en gedurende de werkdagen maximaal twee keer per dag sms-contact. Ook gaan we één keer videobellen. Dit gesprek duurt ongeveer van 30 minuten. Zo'n cyclus van veertien dagen kost 90 euro inclusief b.t.w. voor particuleren. Voor zzp'ers is dat exclusief b.t.w. Ik breng particulieren en zzp'ers geen voorbereidingstijd in rekening. Voor het bedrijfsleven maak ik graag een concurrerende offerte.

Wat kost blended coaching?

Blended coaching is een heel erg effectieve en intensieve mix van live coaching en e-coaching. Net als bij het e-coaching traject is een blended coaching traject opgedeeld in éénheden van veertien dagen. In die veertien dagen heb je twee keer e-mailcontact, gedurende de werkdagen maximaal twee keer per dag sms-contact en één keer een live coachgesprek van ongeveer anderhalf uur. Zo'n cyclus van veertien dagen kost 195 euro inclusief b.t.w. voor particulieren. Voor zzp'ers is dat exclusief b.t.w. Ik breng particulieren en zzp'ers geen voorbereidingstijd in rekening. Voor het bedrijfsleven maak ik graag een concurrerende offerte.

Wat kost een workshop?

Een workshop bestaat uit een reeks van bijeenkomsten die ongeveer twee uren duren. Er doen minimaal drie en maximaal vijf deelnemers mee.  Een bijeenkomst kost 49 euro per persoon. Dit is inclusief werkboek en koffie of thee. Het is mogelijk om per maand te betalen of ineens. Betaal je ineens, dan ontvang je 10 procent korting op het totaalbedrag.

Wat kost wandelcoaching?

Wandelcoaching kun je zowel in groepsverband doen als alleen met mij. Loop je alleen met mij dan geldt hetzelfde tarief als voor live coaching, namelijk 135 euro per wandeling van anderhalf uur.


Doe je mee aan een groepswandeling? Dan is er ruimte voor maximaal 9 personen. Het minimum aantal deelnemers is 4. Gemiddeld duurt een wandeling twee uren en het kost 20 euro per wandeling per persoon.

Wat kost intervisie?

Voor intervisie maak ik graag een concurrerende offerte. Intervisie verzorg ik zowel offline als online.

Via je werkgever

Vraag je werkgever of hij jouw coachtraject wil betalen. Je kunt hem als suggestie geven dat het wellicht uit jouw scholingspotje betaald kan worden.

Zelf betalen

Moet je het zelf betalen, dan zijn er manieren om geld terug te krijgen:

- via de Belastingdienst kun je het deels terugvragen als je het een scholingstraject noemt. Start nog in 2020 een coachtraject, want na 2020 wordt deze aftrekpost vervangen door een subsidie.

- Heb je een aanvullende ziektekostenverzekering, dan kun je vragen of de verzekeraar jouw coachtraject wil vergoeden. 

Social coaching

Verwacht je dat coaching voor jou onbetaalbaar is, dan heb ik goed nieuws voor jou. Ik hanteer namelijk een inkomensafhankelijk tarief. Mail me hierover en dan vertel ik je meer. 


Ook kun je deelnemen aan workshops. Daaraan doen maximaal vijf deelnemers mee, waardoor de prijs van zo'n reeks lager ligt dan een individueel coachtraject.

Verder bied ik in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen gratis coaching aan.

0655325096

Seringenstraat 16
8012 XE  ZWOLLE
KvK: 77419960
BTW: NL001421405B79

©2020 door Marielle van Sleen Coaching. Fotografie: Titia Huisman/Marielle van Sleen/stockfoto's van Pixabay