Financiën

Wat kost coaching of psychosociale therapie en moet je dat zelf betalen?

Mijn uurloon is voor particulieren en zzp'ers 90 euro per uur. Ik hoef geen b.t.w. te berekenen. Voor het bedrijfsleven maak ik graag een concurrerende offerte. Ik factureer per gesprek, veertien dagen, per maand of per traject. Er zijn diverse manieren om een traject te financieren. Onderaan deze pagina vind je verschillende opties.

Ontvang gratis bij een coachtraject de Focusplanner van Psychologie Magazine of bij een ACT-traject het boek: Uit liefde voor jezelf van Gijs Jansen (zolang de voorraad strekt)

Wat kost coaching of psycosociale therapie?

Een offline of online coachgesprek of gesprek duurt ongeveer een uur. Doorgaans hebben we eens per twee of drie weken een gesprek. Een coachtraject bestaat doorgaans uit vijf tot zeven gesprekken.

 

Voor particulieren en zzp'ers kost een gesprek 90 euro per keer. Ik breng particulieren en zzp'ers geen voorbereidingstijd in rekening. Voor het bedrijfsleven maak ik graag een concurrerende offerte.

Wat kost psychosociale therapie?

Ook een offline of online psychosociaal therapeutisch gesprek duurt ongeveer een uur. Doorgaans hebben we één keer per week of per twee weken een gesprek. Een psychosociaal gesprek kan uit vijf maar ook uit twintig gesprekken bestaan. Dat is afhankelijk van je hulpvraag en de intensiteit van je probleem.

 

Voor particulieren en zzp'ers kost een gesprek 90 euro per keer. Ik breng particulieren en zzp'ers geen voorbereidingstijd in rekening. Voor het bedrijfsleven maak ik graag een concurrerende offerte. Het is mogelijk om deze gesprekken per keer of per maand te betalen.

Via je aanvullende verzekering heb je bij de meeste zorgverzekeraars recht op een teruggave en dat is gemiddeld zo'n 30 tot 50 euro per gesprek. Ik ben bezig met het vergoedbaar maken van mijn psychosociale therapeutische trajecten via de zorgverzekeraar, maar dat is een langdurig proces. Tot ik het heb geregeld, bied ik je de reductie aan die je anders via je zorgverzekeraar zou krijgen.

Wat kost een workshop of webinar?

Een workshop bestaat uit een reeks van bijeenkomsten die ongeveer twee uren duren. Er doen minimaal drie en maximaal vijf deelnemers mee.  Een bijeenkomst kost 49 euro per persoon. Dit is inclusief werkboek en koffie of thee. Het is mogelijk om per maand te betalen of ineens. Betaal je ineens, dan ontvang je 10 procent korting op het totaalbedrag.

Deelname aan een webinar is gratis.

Wat kost intervisie?

Voor intervisie maak ik graag een concurrerende offerte. Intervisie verzorg ik zowel offline als online.

Via je werkgever

Vraag je werkgever of hij jouw coachtraject of psychosociale therapie wil betalen. Je kunt hem als suggestie geven dat het wellicht uit jouw scholingspotje betaald kan worden.

Zelf betalen

Moet je het zelf betalen, dan zijn er manieren om geld terug te krijgen:

- via de Belastingdienst kun je het deels terugvragen als je het een scholingstraject noemt. Dit geldt met name voor coachtrajecten. Check zelf of jouw traject aan de voorwaarden voldoet. Let op: de teruggave wijzigt in 2022. Je hebt dus nog twee weken om een coachtraject af te nemen en deze op te geven als scholingstraject onder de voorwaarden van 2021!

- Heb je een aanvullende ziektekostenverzekering, dan kun je deels de kosten terugvragen voor psychosociale therapie. Check wel of dit ook voor jouw verzekeraar geldt, want niet alle verzekeraars hebben dit in hun pakket zitten. Je vindt hier meer informatie over de aanvullende verzekeringen. 

Social coaching

Verwacht je dat coaching en psychosociale therapie voor jou onbetaalbaar zijn, dan heb ik goed nieuws voor jou. Ik hanteer namelijk ook een inkomensafhankelijk tarief. Mail me hierover en dan vertel ik je meer. 

 

Ook kun je deelnemen aan workshops. Daaraan doen maximaal vijf deelnemers mee, waardoor de prijs van zo'n reeks lager ligt dan een individueel coachtraject.

Verder bied ik in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen gratis coaching en psychosociale therapie aan.

Reistijd

Binnen de regio Zwolle is de reistijd voor mijzelf. Buiten de regio breng ik voor de reistijd 50% van mijn uurloon in rekening.